Για ποιον είναι το Ξεπετάξτε το Διάβασμα

 • Για μαθητές (όλων των ηλικιών)
  • Δημοτικό
  • Γυμνάσιο
  • Λύκειο
  • Πανεπιστήμιο
  • Διαγωνισμούς για προσλήψεις
 • Για γονείς, που ενδιαφέρονται να δώσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους ή θέλουν να τα βοηθήσουν στο διάβασμά τους.
 • Για εκπαιδευτικούς (όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης)
 • Για επαγγελματίες, των οποίων η εργασία έχει να κάνει με μελέτη, διάβασμα και δημιουργικότητα.

 


Για παιδιά Δημοτικού

μαθητής δημοτικούΟι τεχνικές είναι σαν παιχνίδια. Βοηθούν τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία, τα μαθήματα, τη μελέτη και το σχολείο. Να μαθαίνουν παίζοντας, χρησιμοποιώντας το «Ξεπετάξτε το Διάβασμα». Οι γονείς ασχολούνται λίγο στην αρχή, για να τα καθοδηγήσουν, και μετά τα παιδιά αποκτούν από μόνα τους υπευθυνότητα, αφού θα τους αρέσει αυτό που κάνουν. Θα είναι ένα παιχνίδι!

Για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου

Τους βάζει σε πρόγραμμα, ώστε να μελετούν με επιμέλεια τα μαθήματά τους και να ολοκληρώνουν την ύλη για τις εξετάσεις ή τις πανελλήνιες με ευκολία. Τονώνει την ψυχολογία και την αυτοεκτίμησή τους, ώστε οι ώρες που αφιερώνουν στη μελέτη να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης βοηθά τα παδιά να έχουν καλή μνήμη και την σιγουριά ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Η αυτοπεποίθηση και η αγάπη τους για το διάβασμα και τη γνώση θα τους βοηθά να ανακαλύπτουν τα ταλέντα και την κλίση τους. Έτσι, όταν θα χρειαστεί να επιλέξουν σχολή για το πανεπιστήμιο, η επιλογή τους θα είναι πιο ταιριαστή με τα όνειρά τους για τη ζωή.

 

Για φοιτητές

Φοιτήτρια

Η ζωή στο πανεπιστήμιο έχει απαιτήσεις. Το «Ξεπετάξτε το Διάβασμα» βοηθά τους φοιτητές στην κριτική και συνδυαστική σκέψη. Τους βοηθά να κατανοούν τα μαθήματα και να ολοκληρώνουν την ύλη γρήγορα. Το σημαντικότερο: τονώνει τη μνήμη ώστε να θυμούνται αυτά που μαθαίνουν και να αποδίδουν καλύτερα στις εξετάσεις.

Στις εργασίες και τις παρουσιάσεις θα βοηθά τους φοιτητές να έχουν καλύτερη έμπνευση και να εντοπίζουν τις σωστές πληροφορίες. Προσφέρει τεχνικές, που θα τους κάνουν να έχουν όρεξη και διάθεση χωρίς (πολλούς) καφέδες 🙂

Έτσι, οι εργασίες θα τελειώνουν γρήγορα, θα έχουν πρωτοτυπία και, φυσικά, θα διεκδικούν καλύτερους βαθμούς.

Με απλά λόγια: καλύτερα αποτελέσματα, σε πολύ λιγότερο χρόνο!

 

Για γονείς

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται, πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους (ιδιαιτέρως όταν είναι μικρά) στο σχολείο και στα μαθήματα. Δυστυχώς όμως, για πολλούς, ο χρόνος είναι λίγος. Αν, μάλιστα, είναι και εργαζόμενοι… υπάρχει και η κούραση και το συσσωρευμένο άγχος (stress)…

Tο «Ξεπετάξτε το Διάβασμα» δίνει τεχνικές ώστε να μπορούν, οι γονείς, να βοηθούν τα παιδιά τους αποτελεσματικά, χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνουν πολύ χρόνο. Επειδή οι τεχνικές αυτές είναι σαν παιχνίδια και τα διασκεδάζουν, τα παιδιά μαθαίνουν να τις εφαρμόζουν από μόνα τους! Έτσι, μαθαίνουν να γίνονται πιο υπεύθυνα, μελετούν με όρεξη, αγαπούν το σχολείο και τις εργασίες, χωρίς να χρειάζονται φωνές και καυγάδες!

 

Για εκπαιδευτικούς

Δασκάλα στην τάξη

Ο ρόλος τους είναι δύσκολος γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες μαθητών. Οι μέθοδοι, που περιλαμβάνει το «Ξεπετάξτε το Διάβασμα», βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν με τρόπο που να «καθηλώνει» τους μαθητές. Η πειθαρχία και η συγκέντρωση προσοχής κερδίζονται όταν οι μαθητές αγαπούν αυτό που κάνουν και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν πώς να επιβάλλονται χωρίς φωνές και τιμωρίες!

Ακόμα περισσότερες τεχνικές για αυτό το σκοπό, δίνουμε ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, και στο βιβλίο «Διδακτική Αριστεία». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Για επαγγελματίες

Μπορεί να λέμε ότι το «Ξεπετάξτε το Διάβασμα» είναι για παιδιά, αλλά είναι και για μεγάλους! Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούμε, εφαρμόζονται σε πολλές περιπτώσεις.

Αν κάποιες διαδικασίες είναι βαρετές, αν χρειάζεται να μελετάς και να μαθαίνεις κάτι νέο διαρκώς, αν χρειάζεται να έχεις καλή μνήμη, αν οι σχέσεις σου με κάποιους συναδέλφους, προϊσταμένους ή υφισταμένους δεν είναι και οι καλύτερες, ή αν έχεις να παραδώσεις και να παρουσιάσεις εργασίες (projects), τότε το «Ξεπετάξτε το Διάβασμα» είναι και για σένα.